NATUURVRIENDELIJKE TUINEN

Plant en Houtgoed ontwerp en legt natuurvriendelijke tuinen aan: van mini-stadstuin tot erg groot. Tuinen die een verlengde zijn van de binnenomgeving en waar het heerlijk ontspannen is. Waar de natuur welkom is en we plek maken voor wat u belangrijk vindt: tuinieren, groenten kweken, een mooie zwemvijver, een grasveldje om te spelen, een pluktuin, schaduwplekken voor hete zomerdagen, een buiten-paviljoentje… Tuinen met een vormgeving die past bij de woning en stijl van de bewoners, soms erg strak of net wat losser en landelijk, inspelend op een dialoog met de omgeving.

HOE WE WERKEN
Na een vrijblijvend overleg starten we een ontwerp traject op. Hierbij werken we in nauw overleg met de klant de plannen uit van concept schets tot uitvoeringsplan. Hierbij integreren we het afgesproken programma-pakket (bv tuinhuis, zwemvijver, voetbal-plekje, hangmat, groententuin,…) maar ook hoeveel onderhoud de tuin mag bieden en dit binnen een budgetair kader dat past.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek op

Alle tuinen zijn maatwerk en dus steeds verschillend, hieronder enkele sfeerbeelden van recente 
realisaties

Plant en Houtgoed wil een toekomstgericht en duurzaam alternatief bieden voor de inrichting van binnen en buitenruimtes, klein en groot, privaat en publiek. Een designer-built alternatief: we zijn zowel ontwerpers als makers. We gaan ook graag nog een stap verder door waar mogelijk een langdurige relatie aan te gaan met de klant waarvoor we werken.

HENGSTENBERG
Vanuit de Hengstenhoeve ontwikkelen we kennis en ervaring, hier is plaats om te testen, te maken, te verzorgen, plannen en planten. De hoeve is opgevat als een open platform en labo voor ontwerpers, tuiniers en makers geïnteresseerd in de herdefinitie van mens-natuur relaties. Gelegen vlakbij Brussel maar toch in het buitengebied biedt
het de generositeit van een rurale setting terwijl de link met de stad duidelijk aanwezig is. Historisch was de hoeve een kloppend hart voor de gemeente: we herdefiniëren dit historisch en dynamisch verleden door te werken rond zeven projecten:

P&H STUDIO – ontwerpstudio voor groene binnen- en buitenomgevingen
TINY JUNGLE – plantinstallaties voor binnen en buiten
MAAKATELIER  meubels en installaties
ECOTUINEN – natuur en mensvriendelijke tuinen
ZWEMPOEL – ecologische zwemvijvers
STALLEN & DIERENVERBLIJVEN – verblijven voor dieren
TREEHUGGER – speelinrichtingen en speellandschappen

Lees meer over wie we zijn en over hoe we werken op de about pagina of ontdek onze activiteiten op de verschillende deelpagina