PLANT EN HOUTGOED - MAAKATELIER

Je kan bij Maakatelier terecht voor het ontwerpen en maken van meubilair en installaties. Waar meubilair vaak een massaproduct is geworden, inert en passief, resultaat van een lange keten van gedisconnecteerde processen en mensen, willen we bij Maakatelier nadenken hoe het anders kan. Door alternatieve processen waar ontwerpers, klanten en makers worden samengebracht. Waar ontwerpers worden geprikkeld door mogelijkheden van herbruik en korte keten materialen; door de productie kleinschalig en lokaal te laten plaatsvinden op de site waar ook het ontwerp plaatsvindt.
Dit leidt tot een gamma van projecten, producten en processen.

PROJECT ZONIËNHOUT
Met Zoniënhout zetten we 100% in op het verkorten van de keten. Onze banken  zijn helemaal gemaakt van lokaal en duurzaam geoogst eikenhout uit het Zoniënwoud. De mooiste ontwerpen die we de laatste jaren maakten hebben we in serie genomen. Hierdoor kan je een mooi en eerlijk product aan interessante prijzen kopen.

Ontdek ze in onze webwinkel

MAATWERK
Bent u op zoek naar een meubel op maat? Voor binnen of voor buiten? We maken tafels, kasten, rekken, krukjes, van sober plaatmateriaal zoals berken multiplex of van massief eikenhout, lokaal geoogst.

Contacteer ons voor meer info:

About

HOOFDLOCATIE:
Hengstenberg 81
3090 Overijse

Locatie West-Vlaanderen:
Heulstraat 3
8750 Wingene

Locatie Limburg:
Passestraat 7
3840 Borgloon

 

Contact:

Plant en Houtgoed wil een toekomstgericht en duurzaam alternatief bieden voor de inrichting van binnen en buitenruimtes, klein en groot, privaat en publiek. Een designer-built alternatief: we zijn zowel ontwerpers als makers. We gaan ook graag nog een stap verder door waar mogelijk een langdurige relatie aan te gaan met de klant waarvoor we werken.

HENGSTENBERG
Vanuit de Hengstenhoeve ontwikkelen we kennis en ervaring, hier is plaats om te testen, te maken, te verzorgen, plannen en planten. De hoeve is opgevat als een open platform en labo voor ontwerpers, tuiniers en makers geïnteresseerd in de herdefinitie van mens-natuur relaties. Gelegen vlakbij Brussel maar toch in het buitengebied biedt
het de generositeit van een rurale setting terwijl de link met de stad duidelijk aanwezig is. Historisch was de hoeve een kloppend hart voor de gemeente: we herdefiniëren dit historisch en dynamisch verleden door te werken rond zeven projecten:

P&H STUDIO – ontwerpstudio voor groene binnen- en buitenomgevingen
TINY JUNGLE – plantinstallaties voor binnen en buiten
MAAKATELIER  meubels en installaties
ECOTUINEN – natuur en mensvriendelijke tuinen
ZWEMPOEL – ecologische zwemvijvers
STALLEN & DIERENVERBLIJVEN – verblijven voor dieren
TREEHUGGER – speelinrichtingen en speellandschappen

Lees meer over wie we zijn en over hoe we werken op de about pagina of ontdek onze activiteiten op de verschillende deelpagina