OVER ONS

Ons project en onze visie

De NatuurTalent – VISIE
Ons hoofddoel is tweeledig net zoals onze naam;
↠ MENSEN en NATUUR terug samenbrengen
↠ een plek waar IEDEREEN zich thuis mag voelen door in te zetten op hun TALENTEN & INTERESSES.

De kracht van onze boerderij ligt in de verschillende hoeken die bepaalde talenten stimuleren. Zo heb je een muziek-, crea-, beweeg-, ontdek-, rust-, drama-, kook-, denk- en techniekhoek die iedereen naar eigen aanvoelen & interesse mogen opzoeken. Op deze manier vindt IEDEREEN zijn plekje en kom je zo tot een betrokken activiteit.

We geven iedereen TIJD , iets zeldzaam tegenwoordig, je mag zelf bepalen hoe lang je met iets bezig bent, ieder mag op zijn tempo en op zijn ontwikkelingsniveau op ontdekking gaan. Net zoals in de natuur mag alles op zijn eigen tempo groeien, kijk naar onze groententuin. Niemand heeft haast en alles komt uiteindelijk altijd goed!

SPELEN staat op onze boerderij gelijk aan LEREN , we verdiepen onze hoeken volgens de leerdoelen , op een spontane manier komen de kinderen in contact met veel verschillende leerdomeinen en BELEVEN ze de leerinhoud met al hun zintuigen .

Het is een plek waar we VERSCHILLENDE DOELGROEPEN willen samenbrengen. Wij houden niet van vakjes. Oudere mensen laten genieten van spelende kinderen, van kinderen met een beperking samenbrengen met pubers om samen te ontdekken dat ze dezelfde voorkeursplek hebben op de boerderij.

Een plek waar je RISICO’S MAG NEMEN, je grenzen mag verleggen en je zelfvertrouwen een boost krijgt. Een plek waar je VUIL mag worden en het beste van jezelf mag geven. Onze begeleiding is heel volgend, WIJ VOLGEN JULLIE spel en gaan in jullie vraag en inbreng, dit spreken we je probleemoplossend denken, creativiteit en zelfvertrouwen aan.

We nemen het gekende, het kant en klare weg en bieden iets veel rijker aan, de natuur. Een plek met ONUITPUTTELIJK veel mogelijkheden en steeds in groei, de natuur is eindeloos in zijn seizoenen en de boerderij in volledige ontwikkeling. Tweemaal dezelfde namiddag beleven is bijna onmogelijk.

Ook HET WEER biedt eindeloos veel ontdekkingen, dit omzeilen we niet maar OMARMEN WE. Wij geloven dat er geen slecht weer bestaat, alleen maar slechte kledij. Van achter ons raam ziet het er altijd erger uit dan dat het in werkelijkheid is.

 

Wij geloven dat er geen slecht weer bestaat, alleen maar slechte kledij. Van achter ons raam ziet het er altijd erger uit dan dat het in werkelijkheid is.

Deze visie is gebaseerd op de oneliner ‘ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT’ Concreet is dat precies wat wij doen. Wij geven IEDEREEN aandacht en tijd die zij nodig hebben om verder te ontplooien tot GELUKKIGE WERELDBURGERS.

Iemand die op een positieve manier een zinvol plekje kan veroveren in onze wazige toekomst en drukke maatschappij, waar hij / zij het fijn vindt om te vertoeven.

Onze talenten

In elke activiteit proberen wij onze visie te implementeren. Dit doen we door op een creatieve manier een ruim aanbod aan talenten te verweven in elke buitenactiviteit. Op deze manier proberen we alle mensen groot en klein, aan te spreken. Enkele voorbeelden van talen in openlucht kan je in deze collages terugvinden, zij spreken voor zich.

Creatieve vingers

Niet-stilzitters

Natuurvrienden & ontdekkers

Rustige zielen

Muzikanten en drama queens & kings

Topchefs & lekkerbekken

Denkers, bouwers & uitvinders

Onze locatie & netwerken

Onze uitvalsbasis bestaat uit onze drie grote speelweides en de geweldige schuur op de Hengstenberg in Overijse. Maar van het Zoniënwoud tot aan de Ijse of op eender welke andere groene plek gaan wij graag met onze avonturiers op ontdekking!

Nieuwe plekken geven nieuwe inspiratie waardoor ons netwerk kan verder gezet worden en uitbreiden.
Heb je graag een activiteit in de buurt van je school of kan je evenement een NatuurTalent-wind gebruiken? Wij horen het graag!

Onze steun

NatuurTalent is een concept, is een verhaal dat past in elke context. Je kan ons steunen door dit verhaal mee te verspreiden maar ook door volgende mogelijkheden.

Door ons herbruikbare materialen aan te brengen (wij komen graag een kijkje nemen indien jullie materialen hebben waarvan jullie denken dat ze een tweede leven kunnen gebruiken op de boerderij.) In bijlage ons verlanglijstje;

   • lakens
   • strips
   • laarsjes
   • hamers
   • nageltjes
   • touwen
   • bestek
   • oude dakpannen, bakstenen
   • snelbouwstenen, ytongstenen
   • kruiwagen
   • verrekijker
   • hangmat

Door ons een gift te schenken.
Een financiële gift of een gift waarmee we jullie onmiddellijk laten weten wat we ermee aangekocht hebben. Dit staat er allemaal op deze wishlist;

   • 2 kinderkruiwagens
   • 2 snoeischaren
   • een ijzertang
   • buizen voor onze kachel
   • dompelpomp voor in de walipini
   • een kids camera
   • gereedschap (een vijsmachine, een zaagmachine, een boormachine)
   • i-Pad
   • kippen + verzorging / kalkoen + verzorging / pauw + verzorging
   • zonnepaneel
   • windmolen
   • oorbescherming voor kinderen
   • oogbescherming voor kinderen
   • veeroosters 2x
   • campingstoeltjes
   • piano
   • box versterker
   • fietsrek
   • chronometer
   • borenset

Door ons te sponsoren.
Jammer genoeg zijn we nog geen gesubsidieerde vzw en kunnen we nog geen fiscaal attest uitreiken in ruil voor sponsoring. We zijn hier echter heel erg hard ingedoken en hopen dat we binnenkort met blij nieuws naar jullie terug komen!

Ons team

NatuurTalent is een samen-project en wordt gerealiseerd door enthousiaste vrijwilligers en vrienden, stagiaires en jobstudenten MET TALENT die mee onze visie uitdragen.
Word jij ook blij als je ons project en onze visie leest? Heb je zin om mee in de groentetuin te werken, samen met kinderen op ontdekking gaan of heb jij een briljant idee dat past binnen dit verhaal? Niet twijfelen om ons een seintje te geven! Je bent meer dan welkom!

Onszelf

Plant en Houtgoed is een prachtig bedrijf met een wondermooie ziel. Wij zijn dan ook heel fier dat wij hier een verlengde en aanvulling van mogen zijn.

Ik ben Evelien,

Na mijn studie op het sportkot, rondzwervingen in skiverkoop, buitensportwereld en het onderwijs helemaal klaar om in een nieuw avontuur te springen dat op heel veel vlakken dichter bij mezelf staat dan ik ooit had durven dromen.
Buitenlucht is het liefste wat ik snuif! Ik hou van eenvoud, vrijheid, waanzinnige natuur met al haar grote en kleine wonders! Een pure schoonheid die mijn verwondering keer op keer weet te raken. Ik vind het belangrijk om in het dagelijkse leven bewust met al dit moois om te gaan. Een passie die ik zoveel mogelijk en met plezier doorgeef.
Verder leef ik in de ‘Pippi Langkous’-overtuiging dat iedereen bijzonder veel kwaliteiten bezit als je er maar in gelooft en de tijd neemt om ze te ontdekken. Hier knelde voor mij het schoentje in het onderwijs! Zoveel moois en potentieel dat zijn uitweg niet kon vinden, zoveel belangrijke boodschappen die niet verteld en gevoeld konden worden.
Met NatuurTalent heb ik het gevoel dat dat allemaal wel kan. Dat ons enthousiasme en energie omgezet kan worden in boodschappen en acties waarvan pretogen gaan blinken. Dat we samen op ontdekking mogen en zo dichter bij onszelf en anderen komen. NatuurTalent voelt niet als een werk maar als een stukje van mezelf dat ik elke dag mag ademen.

Ik ben Aline, de zus van Nico (Zaakvoerder Plant en Houtgoed).

Na een ongelofelijke leerrijke reis van 21 jaar in de eerste kleuterklas en een buitengewone projectweek met mijn kleine helden op deze boerderij besloot ik op een trein te stappen die me “thuis” bracht.
Mensen zien ontdekken, experimenteren en openbloeien in de natuur maakt me ontzettend gelukkig. Hier een deel van mogen uitmaken is een droom die werkelijkheid wordt. Ik ben een mens mens.
Muren en eindeloos veel regels werden vervangen door waarden en spelen maar vooral leren op je gevoel, het klopt. Zoals in “volg je hart want dat klopt”.
Elke dag ontdek ik nog een nieuw deeltje van mezelf en net hetzelfde zien gebeuren bij onze bezoekers, buiten in alle vrijheid, klein en groot, geeft me een heel warm en blij gevoel. Dit smaakt zo naar meer.
Mogen bruisen met groene ideeën voor anderen en deze laten passen binnen hun verhaal is het liefste wat ik doe. Ik geniet ervan om met NatuurTalent een meerwaarde te kunnen zijn voor anderen binnen hun verhaal.
En al heel snel voelde ik en wist ik… dit is wat ik wil doen.

Wij samen, Evelien en Aline, is plezier. Ook dit klopt. We hebben al heel wat verhalen op korte tijd in onze rugzak zitten en hopen er nog heel wat mooie bij te kunnen stoppen!
Het evenwicht is groot en de snelheid waaraan we bijleren is sneller dan het licht. We hebben ons helemaal in deze uitdaging gegooid en zijn er voor 200 procent voor gegaan. Er staat niet minder op ons programma voor de toekomst.
Maar uiteraard doen we dit niet alleen. We hebben heel wat rotsen in onze omgeving, fans van het eerste uur en wijze mensen die ons bijstaan wanneer het wazig wordt. Als zij dit lezen, weten ze dat zij het zijn. Zij weten dat onze dankbaarheid groot is en dat NatuurTalent zonder hen nooit zou gelukt zijn of kan blijven bestaan.
Onze dankbaarheid is groot, ten opzichte van Nico, hen en ten opzichte van ons geluk, hier, samen.

AANBOD

Workshops

Verjaardags-feestjes

Evenementen

Buitenlessen

Jouw verzoek

INSCHRIJVEN

Hier kan het!

Alvorens in te schrijven vragen we even om onze algemene voorwaarden aandachtig te lezen.
Het is belangrijk te weten dat je bij een boeking akkoord gaat met onze kleine lettertjes.. Goede afspraken maken goede vrienden.

Achter deze links kan je onze algemene voorwaarden terugvinden:

Algemene voorwaarden vakantiekampen
Algemene voorwaarden scholen
Algemene voorwaarden buitenspeeldagen en workshops
Algemene voorwaarden voor evenementen & teambuildings

 

Leeftijden

Hieronder vind je een overzicht vanaf welke leeftijd jouw avonturier kan deelnemen aan een bezoek bij NatuurTalent.
Op basis van welke argumenten we deze startleeftijden bepalen?

Onze site is erg groot en ons concept erg vrij. Uit ervaring bleek dat jonge kinderen hierbij nog veel houvast en hulp nodig hebben. Extra begeleiding, de duur van de activiteit en de zelfredzaamheid van het kind zijn belangrijke factoren die meespelen in het slagen van een bezoek of niet. 
Kinderen die zich niet veilig voelen doordat ze zich niet kunnen oriënteren, kinderen die zich nog niet alleen kunnen beredderen of kinderen die het fysieke aspect van een hele dag buiten ravotten nog niet aankunnen, voelen zich vaak onzeker.

Door het experimenteren met verschillende organisatievormen en hierbij het welbevinden en de betrokkenheid van onze bezoekers na te gaan, merkten we dat sommige activiteiten bij jonge kinderen kunnen en andere minder gepast zijn.

Schoolreisvanaf instapklas
Seizoenspakketvanaf instapklas
Buitenspeeldagvanaf 1e kleuterklas
Vakantiekampvanaf 2e kleuterklas
Bivakvanaf 3e kleuterklas
  • Ter verduidelijking: voor de zomervakantiekampen zijn ook de kleuters die van de 1ste naar de 2de kleuterklas gaan er helemaal klaar voor!

Prijzen

  • Vermits alle activiteiten op maat gemaakt worden en we op deze manier helemaal aansluiten bij jullie vraag en noden zijn standaardprijzen minder makkelijk te bepalen voor workshops en evenementen.
  • Voor meer bestaande pakketten kunnen wel deze richtprijzen vrijgeven.
   Buitenspeeldag 20 euro
   Vakantiekamp 125 euro
   Schoolreis 10 euro
   Seizoenspakket 32 euro
   Bivak 55 euro
  • Mocht je avonturier door ziekte of een andere grondige reden toch niet kunnen deelnemen aan onze activiteit, gelieve ons hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte te brengen. Tot 1 maand voor de activiteit is annulatie mogelijk, nadien enkel mits doktersbriefje om enige terugbetaling te verkrijgen.
  • Geven jullie graag een extra centje voor het goede doel? Dat mag zeker! Er mag ook een extra bijdrage gestort worden die we volledig gebruiken om de financiële drempel voor kwetsbare gezinnen te verlagen zodat zij ook kunnen deelnemen aan onze activiteiten. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend en geven we hier graag het actuele aantal / bijgewerkte aantal mee.

Tot hiertoe hebben we samen al 25 KINDEREN GELUKKIG KUNNEN MAKEN dankzij jullie gulle bijdragen! EEN OPRECHTE DANKJULLIEWEL

Winkeltje

Buiten-speelbroeken

Biogroentjes

Bloemen

Lammetjes en kipjes

AGENDA

Kalender 2021

KrokusvakantieSamenwerking met Spocje 
PaasvakantieLentekamp 1 en 2 
ZomervakantieZomerkamp 1 2 3 4 5 6 
 Zomerkamp 7: Taalkamp ism de gemeente en de scholen van Overijse 
HerfstvakantieHerfstkamp 

CONTACT

Hengstenberg 81, Overijse

Algemene werking & projecten
Aline: 0474/25.01.81

Kampen, thuisonderwijs & verkoop
Evelien: 0498/44.32.88

Schooluitstappen & verjaardagsfeestjes
Leen: 0486/17.71.75

Plant en Houtgoed wil een toekomstgericht en duurzaam alternatief bieden voor de inrichting van binnen en buitenruimtes, klein en groot, privaat en publiek. Een designer-built alternatief: we zijn zowel ontwerpers als makers. We gaan ook graag nog een stap verder door waar mogelijk een langdurige relatie aan te gaan met de klant waarvoor we werken.

HENGSTENBERG
Vanuit de Hengstenhoeve ontwikkelen we kennis en ervaring, hier is plaats om te testen, te maken, te verzorgen, plannen en planten. De hoeve is opgevat als een open platform en labo voor ontwerpers, tuiniers en makers geïnteresseerd in de herdefinitie van mens-natuur relaties. Gelegen vlakbij Brussel maar toch in het buitengebied biedt
het de generositeit van een rurale setting terwijl de link met de stad duidelijk aanwezig is. Historisch was de hoeve een kloppend hart voor de gemeente: we herdefiniëren dit historisch en dynamisch verleden door te werken rond zeven projecten:

P&H STUDIO – ontwerpstudio voor groene binnen- en buitenomgevingen
TINY JUNGLE – plantinstallaties voor binnen en buiten
MAAKATELIER  meubels en installaties
ECOTUINEN – natuur en mensvriendelijke tuinen
ZWEMPOEL – ecologische zwemvijvers
STALLEN & DIERENVERBLIJVEN – verblijven voor dieren
TREEHUGGER – speelinrichtingen en speellandschappen

Lees meer over wie we zijn en over hoe we werken op de about pagina of ontdek onze activiteiten op de verschillende deelpagina